Veelgestelde vragen

De Werkgever beheert de rollen voor de personen die de Onderwijsvacaturebank gebruiken. De Werkgever wijst rollen aan voor medewerkers en kan deze ook weer intrekken.
Deze medewerker maakt vacatures aan voor het gehele schoolbestuur, kan sollicitaties inzien en zelf kandidaten zoeken. Ook onderhoudt de medewerker de algemene informatie over de scholen die op de Onderwijsvacaturebank staat en wijst contactpersonen aan.
Deze medewerker maakt vacatures voor een school aan, kan sollicitaties inzien en zelf kandidaten zoeken. Ook onderhoudt de medewerker de algemene informatie over de school die op de Onderwijsvacaturebank staat en wijst contactpersonen aan.
Tabblad : Beheren medewerkers -> klik button " Voeg medewerker werkgever/ medewerker school toe " -> velden invullen -> verzenden
Alle schoolbesturen met een werkgeversnummer (geregistreerd in het BRIN) hebben per brief inloggegevens ontvangen. Met deze inloggegevens kunt u als werkgever verschillende accounts voor uw organisatie aanmaken. Hebt u deze brief niet ontvangen of hebt u deze inloggegevens niet meer? Vraag dan uw inloggegevens opnieuw aan via [email protected].
Wij vragen u om uw account te bevestigen om er zeker van te zijn dat het e-mailadres dat u heeft opgegeven correct is. U kunt uw account activeren via de link in de welkomstmail die u direct na het aanmaken van uw account ontvangt. Als dit niet werkt kunt u de link in uw browser kopiëren uiterlijk 5 dagen na ontvangst van de e-mail. Niet geactiveerde accounts worden na 5 dagen gedeactiveerd.
Voor deze rol werkgever kan een nieuw wachtwoord opgevraagd worden via [email protected].
Via de link ‘Wachtwoord vergeten’ bij het login-veld kunt u het wachtwoord opnieuw instellen. U wordt gevraagd om uw e-mailadres in te vullen. Het systeem controleert of het e-mailadres bij uw account hoort. Na deze check ontvangt u een e-mail met daarin een link naar de pagina waar u zelf een nieuw wachtwoord kunt instellen.
Ja, u kunt meerdere rollen hebben op één e-mailadres. Via de knop ‘Ingelogd als’ in het navigatiemenu kunt u schakelen tussen verschillende rollen.
U kunt alleen gegevens wijzigen als u daartoe bevoegd bent. Gegevens van de werkgever (bestuur) kunnen alleen door een medewerker werkgever worden gewijzigd. Gegevens van de school kunnen door een medewerker werkgever en door een medewerker school worden gewijzigd.
Deze pagina biedt een overzicht van uw organisatie. Afhankelijk van uw rol kunt u meer of minder gegegevsn wijzigen.
Controleer of u het juiste e-mailadres en wachtwoord gebruikt, wellicht maakte u een typefout. Controleer of u via het werkgeversgedeelte van de Onderwijsvacaturebank probeert in te loggen en niet bij het kandidaat gedeelte. Via ‘wachtwoord vergeten’ kunt u - indien nodig - een nieuw wachtwoord instellen. Lukt het u hierna niet om in te loggen? Neem dan contact op met onze helpdesk: 088 - 837 30 30 of mail naar [email protected].
U kunt ook de link in uw browser kopiëren. Een te lange link wordt soms in twee regels opgesplitst. Als dit het geval is, kunt u de regels samenvoegen en invoeren in uw browser. Wanneer deze opties niet werken, neem dan contact op met onze helpdesk: 088 - 837 30 30 of mail naar [email protected]
De persoon met de rol beheerder werkgever kan uw e-mailadres wijzigen. Meestal is dit ook de persoon die uw originele uitnodiging heeft verzorgd.
Gegevens die gekoppeld zijn aan BRIN kunnen niet worden gewijzigd. Maandelijks worden gegevens uit BRIN automatisch geactualiseerd. Ziet u de wijzigingen die u in BRIN hebt doorgevoerd nog niet in uw account staan? Neem dan contact op met onze helpdesk: 088 - 837 30 30 of mail naar [email protected].
De gegevens van besturen en scholen worden gehaald uit BRIN-bestanden. Deze gegevens kunnen niet handmatig worden aangepast.
 • Ga naar onderwijsvacaturebank.nl/homewerkgever en log in op uw werkgeversaccount in de rol van of medewerker werkgever of in de rol van medewerker school.
 • Controleer of minimaal 1 contactpersoon is toegevoegd die de sollicitaties kan ontvangen.
 • Ga naar het tabblad vacature en kies voor nieuwe vacature toevoegen.
 • Vul alle vacaturegegevens in en kies vervolgens een publicatiedatum. Uw vacature is vanaf die datum zichtbaar op de Onderwijsvacaturebank.
Een vacature is zichtbaar als de huidige datum ligt tussen of gelijk is aan startdatum en einddatum van publicatie. Controleer daarom het volgende:
 • Ligt de startdatum van publicatie voor de datum van vandaag?
 • Ligt de einddatum van publicatie na de datum van vandaag?
Door de start- en einddatum voor uw publicatiedatum aan te passen, kunt u vacatures voor publicatie in de toekomst inplannen
 • Ga naar onderwijsvacaturebank.nl/homewerkgever en log in als ‘Medewerker werkgever’ of ‘Medewerker school’.
 • Maak een vacature aan.
 • Kies bij startdatum publicatie de datum van vandaag of in de toekomst.
 • Kies bij einddatum publicatie een datum na de startdatum publicatie.
Ten behoeve van de respons op uw vacature raden wij u aan geen e-mailadres en website links in de vacaturetekst te gebruiken. Bij uw vacature staan prominent twee sollicitatiebuttons (rechts bovenaan en onderaan de vacature), zodat geïnteresseerde kandidaten direct kunnen reageren.

Hierdoor kunt u meteen zien welke sollicitaties via de Onderwijsvacaturebank verlopen.

Uw contactgegevens en belangrijke links vinden kandidaten standaard bij de vacaturedetails die aan de rechterzijde bij uw vacatureplaatsing worden getoond.
In principe kunt u voor onbeperkte duur een vacature plaatsen. Dat is bijvoorbeeld handig voor doorlopende vacatures voor vervangers. Wij adviseren u een vacature maximaal 60 dagen on-line te zetten.
Het toevoegen van uw logo is gekoppeld aan de pagina van de school of van de werkgever. Deze kunt u wijzigen op de pagina ‘gegevens’ voor het bestuur, of op de pagina ‘Mijn school’.
Nee, de Onderwijsvacaturebank brengt vacatures en beschikbaar personeel in het primair onderwijs bij elkaar. Alle primaire onderwijs scholen die geregistreerd zijn in het Basisregister Instellingen (BRIN) , mogen gratis gebruik maken van de Onderwijsvacaturebank. BRIN is een register dat door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt bijgehouden.
Ga naar onderwijsvacaturebank.nl/homewerkgever en log in als ‘Medewerker werkgever’ of ‘Medewerker school’.Ga naar het tabblad vacatures. Hier vindt u een overzicht van zowel uw actieve als verlopen/afgemelde vacatures.Het overzicht kan gesorteerd worden op functie, status, ingangsdatum en publicatie start- of einddatum.
 • Ga naar onderwijsvacaturebank.nl/homewerkgever en log in als ‘Medewerker werkgever’ of ‘Medewerker school’.
 • Ga naar het tabblad ‘Kandidaat zoeken’.
 • Selecteer uw vacature rechtsboven uit de lijst met gepubliceerde vacatures.
 • U krijgt een overzicht met kandidaten, deze zijn geselecteerd op relevantie.
 • Ga naar onderwijsvacaturebank.nl/homewerkgever en log in als ‘Medewerker werkgever’ of ‘Medewerker school’.
 • Ga naar het tabblad vacatures.
 • Selecteer de vacature die u offline wilt halen en klik op de button 'Verwijder' (kruisje)
 • U wordt gevraagd of u zeker weet dat u de vacature wilt afmelden.
 • Nadat u dit bevestigd heeft, wordt uw vacature direct offline gehaald en is vanaf dan niet meer zichtbaar voor bezoekers van de Onderwijsvacaturebank.
 • De vacature blijft wel bewaard binnen vacaturebeheer, met als status ‘afgemeld’.
 • Ga naar onderwijsvacaturebank.nl/homewerkgever en log in als ‘Medewerker werkgever’ of ‘Medewerker school’.
 • Ga naar het tabblad vacatures.
 • Afhankelijk van de status van de vacature kunt u meer of minder onderdelen wijzigen.
 • Ga naar onderwijsvacaturebank.nl/werkgever en log in als ‘Medewerker werkgever’ of ‘Medewerker school’.
 • Ga naar het tabblad vacatures.
 • Sorteer het overzicht op Status of kies bij “Toon” het filter voor In procedure of Verlopen.
 • U kunt de volgende acties met de vacatures uitvoeren: Opnieuw publiceren of afmelden.
Dat kan op verschillende manieren: Gebruik de centrale (snel)zoekfunctie op onderwijsvacaturebank.nl/homewerkgever met behulp van een functie en eventueel postcode met straal. U kunt uw zoekopdracht vervolgens aanscherpen met behulp van de filters. Gebruik de optie uitgebreid zoeken, die zich onder de grote zoekbalk bevindt. Op deze pagina heeft u de mogelijkheid om meer gerichte en complexere zoekopdrachten uit te voeren. Gebruik uw vacature als zoekopdracht. Log in en kies in het dashboard ‘Kandidaat zoeken’. Selecteer ‘Zoek via vacature’ en kies uw vacature.
Dit kan door gebruik te maken van de filters die na het uitvoeren van een zoekopdracht in de CV-database verschijnen. U kunt uw zoekopdracht zowel verfijnen als weer verbreden. Hoe hoger de matchingsscore hoe beter het CV-profiel past bij uw zoekopdracht volgens de prioriteitenlijst van het Participatiefonds.
Klik de kandidaat van uw keuze aan in de zoekresultaten. Vervolgens komt u terecht op de detailpagina van een kandidaat. U kunt de gegevens van de kandidaat met behulp van de buttons doorsturen, reageren naar een kandidaat of het CV downloaden.
U kunt:
 • het CV van een kandidaat downloaden.
 • de gegevens van een kandidaat doorsturen naar een collega.
 • je kan reageren naar een kandidaat toe met de vacature.
Het kan zijn dat de internetbrowser verouderd is. Een update kan de oplossing zijn. Internet Explorer – Klik rechtsboven op het tandwiel icoontje ‘extra’ en selecteer vervolgens ‘Over internet explorer’. Zet het vinkje aan bij ‘Nieuwe versies automatisch installeren’. Mozilla Firefox – Klik rechtsboven op het icoontje met de drie strepen, selecteer onderin het vraagteken icoontje en klik op ‘Over Firefox’. Firefox zoekt automatisch naar updates en installeert deze. Google Chrome - Klik rechtsboven op het icoontje met de drie strepen en selecteer vervolgens ‘Update Google Chrome’. Als dit er niet tussen staat, is uw browser al geüpdatet.
Stuur uw vraag naar [email protected] of bel met het Arbo Adviescentrum PO op 088-837 30 30. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van ons.